Font Size

Cpanel

sxolikes omades

Η ΣΤ τάξη πάει στο Λαογραφικό μουσείο Κορίνθου

laografikoimage001Πρόγραμμα: «Βιβλία για ?δέσιμο»

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και μάθαμε πώς έφτιαχναν τα βιβλία τα παλιά χρόνια. Είδαμε σε videoτη διαδικασία της βιβλιοδεσίας, τα εργαλεία που χρειάζονταν για να φτιαχτεί ένα βιβλίο, όπως πρέσα, κόκαλο? Τα χαρτιά που χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια ήταν αρχικά ο πάπυρος, αργότερα η περγαμηνή και το δίπτυχο. Το τελευταίο κατασκευαζόταν από κερί και από δύο κομμάτια ξύλο. Πάνω του χάραζες τα γράμματα με τη γραφίδα, που ήταν επίπεδη στο πίσω μέρος για να μπορείς να σβήνεις αυτά που χάραζες με το μπροστινό μέρος που ήταν μυτερό.

Μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε ο τρόπος που ένωναν το βιβλίο. Στην αρχή είχε μορφή τετραδίου. Μετά το έδεναν με ειδικό μηχάνημα. Ενδιαφέρουσα ήταν και η διαδικασία που γινόταν το εξώφυλλο. Ζωγραφιζόταν με μπογιές που τις έβαζαν σε νερό. Έπειτα έδιναν στη ζωγραφιά ό,τι σχέδιο ήθελαν και το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό!! Στο τέλος της ξενάγησης φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο για να θυμόμαστε την επίσκεψή μας στο Μουσείο.

laografikoimage002laografikoimage003

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του προγράμματος και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν ακούραστα τη δημιουργική τους προσπάθεια?.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΑΣ

no-violence

Εκπαιδευτική Πύλη

ekpaideytiki pili

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

safety-internet

Search